Wat is precies de inhoud van de bacheloropleiding in Mondzorg? Katrien Vekemans, opleidingshoofd mondzorg aan de UC Leuven-Limburg omschrijft het zo:

Als bachelor in de mondzorg, bezorg je mensen een gezonde mond. En dat is niet onbelangrijk, want een ontsteking of irritatie in de mond kan voor het lichaam grote gevolgen hebben. Je bevordert de genezing van bloedend of terugtrekkend tandvlees en van andere tandvleesproblemen. Je geeft aanwijzingen om slecht ruikende adem te verhelpen. Je kan ook een volledige gebitsreiniging doen. Je verwijdert tandsteen, plaque en aanslag, brengt fluoride aan, leest röntgenfoto’s, maakt gebitsafdrukken en vervaardigt gebitsbeschermers.

Als bachelor in de mondzorg vervul je een belangrijke rol in de preventie van (mond)ziektes en je geeft informatie over de mondgezondheid. Beter voorkomen dan genezen, zeg maar. Je vertelt zorgcliënten hoe zij hun mond optimaal kunnen reinigen en verzorgen om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Je motiveert je zorgcliënten om ‘tandvriendelijke’ voeding te gebruiken en het roken te laten.

Ben je een perfectionist die houdt van precisiewerk en graag technische handelingen uitvoert? Ben je op zoek naar een sociaal, afwisselend en verantwoordelijk beroep in de zorg? Kan je zelfstandig, maar ook in teamverband werken? Werk je graag met mensen en heb je goede communicatieve vaardigheden? Wil je zorgcliënten graag voorlichten en motiveren? Dan is de opleiding in de mondzorg ongetwijfeld de beste keuze voor jou!

In Vlaanderen bieden 2 hogescholen de Bachelor tot Mondzorg aan: de Arteveldehogeschool in Gent en UCLL in Leuven-Limburg. Nadien kan je bij Dental Talents terecht voor een geweldige job.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu